Vrouw en milieu

Vrouwelijkheid is de periode in het leven van een vrouw nadat ze heeft transitie door de kindertijd en de adolescentie, over het algemeen 18-jarige leeftijd. De puberteit begint meestal op ongeveer 10 jarige leeftijd, gevolgd door de menarche op 12 jarige leeftijd tot 13. Vele culturen hebben rites de passage te symboliseren een meisje komst van leeftijd, zoals de bevestiging in sommige takken van het christendom, bat mitzvah in het jodendom, of zelfs alleen de gewoonte van een speciale viering voor de vrouw voor een bepaalde verjaardag (over het algemeen tussen 12 en 21), zoals de Quinceañera van Latijns-Amerika. Het woord vrouw kan in het algemeen worden gebruikt om elke vrouwelijke mens, of specifiek om een ​​volwassen vrouw mens in tegenstelling met meisje betekenen betekenen. Het woord meisje betekende oorspronkelijk ‘jonge persoon van beide seksen “in het Engels, het was pas rond het begin van de 16e eeuw dat het ging om een ​​specifiek vrouwelijk kind betekenen. De term meisje wordt soms gemeenzaam gebruikt om te verwijzen naar een jonge of een ongetrouwde vrouw, maar tijdens de vroege jaren 1970 feministen uitgedaagd een dergelijk gebruik, omdat het gebruik van het woord om te verwijzen naar een volwassen vrouw kan leiden tot overtreding. In het bijzonder, die eerder vaak gebruikte termen zoals kantoor meisje niet meer worden gebruikt. Het milieu van de aarde fungeert als een belangrijke factor bij het instandhouden van het planetaire ecosysteem.

De dunne laag van gassen die de aarde omhult is op zijn plaats gehouden door de zwaartekracht van de planeet. Droge lucht bestaat uit 78% stikstof, 21% zuurstof, 1% argon en andere inerte gassen, zoals kooldioxide. De resterende gassen worden vaak aangeduid als sporengassen, waaronder de broeikasgassen zoals waterdamp, kooldioxide, methaan, lachgas en ozon. Gefilterde lucht bevat sporen van vele andere chemische verbindingen. Lucht bevat ook een variabel bedrag van waterdamp en suspensies van waterdruppeltjes en ijskristallen gezien als wolken. Veel natuurlijke stoffen van het milieu aanwezig kunnen zijn in kleine hoeveelheden in een ongefilterde lucht monster, inclusief stof, pollen en sporen-, zee-spray, vulkanische as, en meteorieten. Diverse industriële verontreinigende stoffen ook aanwezig kunnen zijn, zoals chloor (basis-of in verbindingen), fluorverbindingen, elementair kwik, en zwavelverbindingen zoals zwaveldioxide [SO2]. De ozonlaag van het milieu van de aarde speelt een belangrijke rol in het afbreken van de hoeveelheid ultraviolette (UV) straling die het oppervlak bereikt. Omdat DNA wordt gemakkelijk beschadigd door UV-licht, dit dient om leven te beschermen aan de oppervlakte. De sfeer behoudt ook warmte tijdens de nacht, waardoor de dagelijkse extreme temperaturen.

Comments are closed.