Vrouwen en het milieu (2)

Vrouwelijkheid is de periode in het leven van een vrouw nadat ze heeft doorlopen kindertijd en adolescentie, over het algemeen rond de 18 jaar. Puberteit begint meestal ongeveer leeftijd 10, gevolgd door menarche op 12 tot 13. Veel culturen hebben overgangsriten te symboliseren een meisje komt van leeftijd, zoals bevestiging in een aantal takken van het christendom, bat mitswa in het jodendom, of zelfs alleen maar de gewoonte van een speciale viering voor een bepaalde verjaardag (over het algemeen tussen 12 en 21), zoals de Quinceañera van Latijns-Amerika. Aphrodite, een klassiek beeld van jeugdige vrouwelijke schoonheid in de westerse kunst.
Het woord vrouw kan in het algemeen worden gebruikt, om een ​​vrouwelijke mens betekenen, of specifiek aan een volwassen vrouwelijke mens betekenen in tegenstelling met meisje. Het woord meisje betekende oorspronkelijk “jong persoon van beide geslachten” in het Engels, het was alleen maar rond het begin van de 16e eeuw, dat het ging om specifiek een vrouwelijk kind betekenen. De term meisje wordt soms informeel gebruikt om te verwijzen naar een jonge of ongehuwde vrouw, maar tijdens de vroege jaren 1970 feministen uitgedaagd een dergelijk gebruik, omdat het gebruik van het woord om te verwijzen naar een volwassen vrouw kan leiden tot overtreding. In het bijzonder, eerder algemene termen als kantoor meisje niet meer op grote schaal gebruikt. Omgekeerd, in bepaalde culturen waarin familie-eer te verbinden met vrouwelijke maagdelijkheid, wordt het woord meisje nog steeds gebruikt om te verwijzen naar een nooit-getrouwde vrouw, in die zin wordt het gebruikt in een mode ruwweg analoog aan de verouderde Engels dienstmeisje of meisjesnaam. Verwijzend naar een ongehuwde vrouwelijke mens als een vrouw kan in een dergelijke cultuur, impliceren dat ze seksueel ervaren, dat zou een belediging voor haar familie.
Er zijn verschillende woorden gebruikt voor de kwaliteit van een vrouw. De term “vrouw-zijn” betekent slechts de status van een vrouw, het passeren van de eerste menstruatie, “vrouwelijkheid” wordt gebruikt om te verwijzen naar een reeks van typische vrouwelijke kwaliteiten in verband met een bepaalde houding ten opzichte van genderrollen, “vrouwelijkheid” is als “vrouwelijkheid” , maar is meestal geassocieerd met een andere kijk op gender-rollen, “vrouwelijkheid” is een algemene term, maar wordt vaak gebruikt als afkorting voor “menselijke vrouwelijkheid”, “spinrokken” is een archaïsche adjectief afkomstig van conventionele rol van de vrouw als een spinner, nu alleen gebruikt als een opzettelijke archaïsme, “vrouwelijkheid” is een neologisme (afgeleid van het Latijnse) bedoeld als een vrouwelijke tegenhanger van “mannelijkheid” te bieden, maar gebruikt zeer losjes, soms om alleen maar “vrouwelijkheid”, soms “vrouwelijkheid” en soms zelfs betekenen als een verzamelnaam voor vrouwen.

Comments are closed.